İstanbul’un en güzel plajları nerelerdedir?
İstanbul yüzlerce yıllık tarihi mirasın ve kültürün ahenkli bir şekilde dans ettiği çok özel bir kent. Türkiye’nin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda başkenti olarak kabul gören bu devasa metropol, plaj turizminde de kendine yer buluyor.
Elbette Ege ve Akdeniz’in çok özel plajları ile buradaki plajları kıyaslamak doğru olmaz. Ama İstanbul’un denize girilecek yerleri de azımsanacak kadar az değil. Marmara ve Karadeniz’e kıyısı olması sayesinde çok sayıda plaj seçeneğine sahip İstanbul’un en sevilen plajlarını senin için listeledik.
1. Silivri Plajı
Silivri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da meşhur. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen İstanbul halkı için buradaki plajlar genellikle bir kaçış noktası olarak görülüyor. Buranın geniş kumsalında dinlenebilir ya da keyifli ve uzun bir yürüyüş yapabilirsin. Plajdaki kafe ve restoranlar ise gelenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya fazlasıyla yetiyor. Marmara Denizi’ne bağlı olan Silivri Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Plaja toplu ulaşım seçeneği ile gelmek istiyorsan 300 ya da 300G numaralı hatlardan yararlanabilirsin.
2. Poyrazköy Plajı
İstanbul’da sevilen plajların önemli bir kısmı Karadeniz tarafında bulunuyor. Beykoz sınırları içerisinde yer alan Poyrazköy, berrak plajı ve görece sakin denizi ile biliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de oldukça yakın olan plaj, yaklaşık 1 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Ufak bir balıkçı kasabasında olması sayesinde sakin ve huzurlu bir atmosferi olan plajın bazı noktalarında büyük kayalar bulunuyor. Genel anlamda sığ bir deniz olduğu için acemi yüzücüler ya da çocuklu aileler tarafından sıkça tercih ediliyor.
Giriş ücreti
- Kişi başı 100 TL
- Şezlong ücreti 300 TL
Yazar Notu: Denizin belli noktalarında az da olsa yosun bulunuyor.
3. Florya Güneş Plajı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun yıllardır işletilen Florya Güneş Plajı, kentin en eski plajları arasında bulunuyor. Avrupa Yakası’ndaki Bakırköy ilçesinde konumlanan plaj, yaklaşık 1 kilometreyi bulan bir uzunluğa sahip. İstanbul’daki pek çok plaja göre lüks olarak kabul gören Güneş Plajı, genellikle gelir seviyesi orta ve üst sınıf vatandaşlara hitap ediyor. Sahil bölümü oldukça temiz olan plajda denizin adım adım derinleştiğini görebilirsin.
Bakırköy ve Yenibosna gibi yerlerden kalkan dolmuşlarla rahatlıkla ulaşılabilen Florya Güneş Plajı, aynı zamanda Menekşe Plajı’na da epey yakın. İki tane cankurtaran kulesinin olduğu lüks plajda plaj voleybolu aktivitesi de oldukça popüler.
Giriş ücreti
- Yetişkinler 60 TL
- Öğrenciler 30 TL
4. Florya Menekşe Plajı
İstanbul’daki Küçükçekmece Gölü’ne oldukça yakın olan Florya Menekşe Plajı, yaz aylarında yüzmek için öncelikli olarak tercih edilen yerlerden biri. Sahil boyu 620 metreyi bulan Florya Menekşe Plajı şehrin en donanımlı plajları arasında kabul görüyor. Plajda 200 civarı şezlong ve şemsiye dışında 5 adet duş bölümü ve 8 adet soyunma kabini yer alıyor. Aynı zamanda 3 cankurtaran kulesi ve 12 tuvalete sahip olan Menekşe Plajı ziyaretçilerin beklentilerine yanıt vermeyi başarıyor. Bakırköy-Florya otobüsleri ile gidilen plaj, ücretsiz olarak hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Florya Menekşe Plajı’nda 100 araçlık bir otoparkın yer aldığını da belirtelim.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
5. Kilyos Plajı
İstanbul plajları denildiği zaman akıllara gelen ilk plajlardan biri olan Kilyos Plajı, Karadeniz kıyılarında konumlanıyor. Kilometrelerce uzunlukta olmasına rağmen plaja giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Şehre yapılan günlük ziyaretlerde sıkça tercih edilen plaj, çok sayıda işletme ve tesise sahip. Özellikle hafta sonlarında hem İstanbul içinden hem de komşu illerden gelenler nedeniyle ciddi bir kalabalığa sahip olabilen Kilyos Plajı aynı zamanda sahip eski bir balıkçı kasabasında bulunuyor. Kent merkezi ve Kilyos arasında yaklaşık 30 kilometrelik bir sürüş mesafesinden söz edebiliriz. Plajda uçurtma sörfü ve rüzgâr sörfü gibi popüler su aktiviteleri yapmak da mümkün.
Giriş ücreti
- Hafta içi 250 TL
- Hafta sonu 400 TL
Yazar Notu: Kadıköy ya da Söğütlüçeşme üzerinden metrobüse binerek buraya ulaşım sağlaman mümkün. Ayrıca 522 numaralı otobüs hattını da değerlendirebilirsin.
6. Yeşilköy Çiroz Plajı
İstanbul’un sevilen bir diğer plajı olan Yeşilköy Çiroz Plajı, Florya Halk Plajı olarak da anılıyor. Yaz aylarında hafta boyunca kalabalık olan plaj, sıcak havalardan bunalan İstanbullular için oldukça ideal. Küçükçekmece’de bulunan Çiroz Plajı ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta. Plajın toplamda 700 metreye yakın bir uzunluğu bulunuyor. İki cankurtaran kulesinin yer aldığı plajda şezlong ve şemsiyeler makul ücretlerle kiralanabiliyor. Yeşilköy Çiroz Plajı’nda iki ayrı koy bulunuyor. Genel olarak kum çakıl karışımından oluşan plaj büyük bir tesis tarafından işletiliyor. Özel aracınla buraya gelmek için Florya kavşağından sonra Yeşilöz Caddesi’ni takip ederek eski havaalanı güzergahında ilerlemelisin. Ayrıca 72T ya da 81 numaralı otobüs hataları da Çiroz Plajı’na yakın mesafeden geçiyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
7. Şile Kızılcaköy Sahili
Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından mayıs ve eylül ayları arasında ilgi gören Şile Kızılcaköy Sahili, temiz yapısı ve huzurlu atmosferi ile ziyaretçilerden tam not alıyor. Günlük turların popüler durakların olan sahil bölgesine giriş için herhangi bir ücret ödemene gerek yok. Fakat içeride şemsiye ve şezlongların kiralık olarak sunulduğunu belirtelim. Şile Kızılcaköy Sahili’nin toplamda 2 kilometrelik bir uzunluğu bulunuyor. Buradaki şemsiyeleri kiralamak istemiyorsan bizzat kendi şemsiyeni yanında getirebilirsin. Plajın olduğu bölgede ufak da olsa bir piknik yeri mevcut. Sahil oldukça büyük olduğu için her bir şezlong arasında yaklaşık 5 metrelik mesafe bulunuyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
8. Mimar Sinan Sahili
Büyükçekmece sınırları içerisinde bulunan Mimar Sinan Sahili, merkezi bir konumda serinlemek isteyenlere önemli bir fırsat sunuyor. Oldukça temiz bir denize sahip olmasına rağmen bazı kıyı alanlarında yer alan yosunlar, Mimar Sinan Sahili’nin tek olumsuz yönü diyebiliriz. İstanbul’daki diğer plajlara göre buranın dalga potansiyelinin daha yüksek. Son dönemde popülerliğini daha da arttıran Mimar Sinan Sahili, Baba Koyu adı verilen bölgedeki plajlardan biri olarak geçiyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Sahilin hemen arka tarafında çok fazla balık restoranı ile karşılaşabilirsin.
9. Caddebostan Plajı
Şehrin hemen merkezinde kavurucu yaz sıcaklarından biraz olsun kurtulmak isteyenlerin kolayca ulaşabildiği Caddebostan Plajı yaklaşık 1 kilometrelik uzunluğa sahip. Bu alan içerisinde yan yana toplamda 4 plaj bulunuyor. Bu 3 plajdaki toplam şezlong sayısı bini aşıyor. Uzun yıllar boyunca ücretsiz olsa da yoğun kalabalığın önüne geçmek adına ücretli hale gelen Caddebostan Plajı özellikle Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye gibi yerlerden gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Belediye tarafından işletilen plajda giriş ücretleri makul düzeylerde tutuluyor. Toplamda 4 büfenin hizmet verdiği bu plaj Anadolu Yakası’nda oturanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Özellikle Kadıköy’de oturanların kolayca ulaşabildiği plaj, kamp yapmak için pek uygun bir yapıya sahip değil. 1950’lerden bu yana aktif bir şekilde kullanılan Caddebostan Plajı mavi bayrak kriterlerine uygun.
Giriş ücreti
- Yetişkin 60 TL
- Öğrenci 30 TL
10. Karaburun Plajı
Tıpkı Yeniköy Plajı gibi Arnavutköy ilçesinde bulunan Karaburun Plajı merkeze yaklaşık 30 dakikalık uzaklıkta. İstanbul halkının günübirlik kaçış noktalarından olan bu plaj, şehirde bulunan pek çok plaja kıyasla dalgalı ve derin. Bu gerekçe ile hem çocuklu aileler hem de yüzme bilmeyenler için pek uygun sayılmıyor. Yakın zaman önce Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenleme çalışmalarının yapıldığı plaj; şezlong, tuvalet, şemsiye ve duş gibi olanaklara sahip. Diğer yandan yenilenerek daha cazip hale getirilen plaj alanında badminton, voleybol ve mini futbol alanlarının da eklendiğini görüyoruz.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Özel aracınla geliyorsan Arnavutköy – Terkos – Karaburun yolunu takip etmen gerekiyor.
11. Demirciköy Uzunya Plajı
İstanbul’un ücretli plajlarından bir olan Demirciköy Uzunya Plajı bakımlı ve düzenli yapıyla ziyaretçileri fazlasıyla memnun ediyor. 1000 araçlık otoparkı ve kapsamlı işletmeleri, plaja gelenlerin konfor düzeyini artırıyor. Yüzmek, güneşlenmek ve uzun sahil yürüyüşleri yapmak için yaz aylarında yoğun biçimde ziyaret edilen Demirciköy Uzunya Plajı, son zamanlarda kamp için de tercih ediliyor. Kilyos’un gerisinde olan plaj, cazip olanaklarıyla nezih bir tatil köyü atmosferi sunuyor.
Giriş ücreti
- Hafta içi: 200 TL
- Hafta sonu: 300 TL
- 7-12 yaş ücretsiz
12. Elmasburnu Plajı
İstanbul’da nadir de olsa kadınlara özel olarak ayrılmış bazı plajlar mevcut. Bu plajlardan biri olan Elmasburnu Plajı, Riva içerisinde yer alıyor. Etkileyici köy manzarası sunan restoranı ve özel piknik alanlarıyla dikkat çeken plaj haftanın 4 günü kadınlara ve çocuklara ayrılıyor. Elmasburnu Tabiat Parkı kapsamında hizmet veren plaj büfeleri, 165 piknik ünitesi, özel yürüyüş alanları, çocuk parkları ve 30’a yakın loca alanı ile dikkat çekiyor.
13 hektarlık bir alanın içerisinde kendine yer bulan bu popüler plaja 136R ve 137 numaralı İETT seferleri ile ulaşabilirsin. Ayrıca C-304 numaraları minibüs hatları da plaja yakın bir mesafeden geçiyor. Plaja özel aracınla geleceksen Beykoz-Riva güzergâhını takip etmelisin.
Giriş ücreti
- Yetişkin 400 TL
- 0-6 yaş ücretsiz
Yazar Notu: Elmasburnu Plajı salı-cuma günleri arasında kadın ziyaretçilere ayrılıyor. Bu günlerde 7 yaş ve üzeri erkek çocuklar da plaja alınmıyor.
13. Uzunkum Plajı
Şile’nin en meşhur plajlarından biri olan Uzunkum Plajı yaz aylarında Ege ve Akdeniz sahillerine gitmekte zorlanan bölge halkı için iyi bir alternatif olmayı başarıyor. Şile içerisinde yer alan diğer plajlara kıyasla Uzunkum Plajı sakin ve sığ bir deniz. Aynı zamanda Şile’nin en düzenli ve temiz plajları arasında gösterilen plajda denizanası ya da yosun gibi unsurlara rastlamak mümkün değil. İstanbul’un mavi bayrak ödüllü nadir plajlarından olan bu yer, yaklaşık 1 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Plaj bölgesinde çakıl taşlarının bulunmaması ve ince kumların ağırlıkta olması Uzunkum Plajı’nı cazip kılan bir diğer unsur.
Giriş ücreti
- Hafta içi 700 TL
- Hafta sonu 800 TL
- 0-10 yaş ücretsiz
Yazar Notu: Aynı alanda hem ücretsiz girilebilen halk plajı hem de beach club bulunuyor.
14. Yeniköy Plajı
Avrupa Yakası’nın sevilen plajlarından bir olan Yeniköy Plajı, Arnavutköy sınırları içerisinde bulunuyor. Bu nedenle Yeniköy Plajı’nın şehrin Karadeniz’e açılan kapılarından biri olduğunu belirtebiliriz. Burası ağırlıklı olarak hareketli ve dalgalı denizlerden hoşlanan kişiler için ideal sayılır. Karaburun bölgesindeki plajlara da oldukça yakın olması Yeniköy Plajı’nı daha da cazip kılıyor. Beyaz kumların ve berrak bir denizin keyfini çıkarmak adına gelebileceğin bu popüler plajın toplam uzunluğu 1 kilometre. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılan plajın genişliği ise yaklaşık 40 metre civarında.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
15. Akçakese Plajı
Şile’de güneşlenmek ve yüzmek adına tercih edilen önemli plajların başında Akçakese Plajı geliyor. Plaj kendisi ile aynı adı taşıyan köyde konumlanıyor. Yaz mevsiminde haftanın bütün günlerinde 139 veya 139T otobüs hatlarını kullanarak köye ulaşım sağlayabilirsin. Eğer buraya özel aracınla geleceksen Şile sınırlarına dahil olduktan sonra Ağva tarafına sapmalı ve sonradan Kandıra tabelasından sola dönmelisin. Bir yandan plajın imkânlarından yararlanıp güneşin tadını çıkarırken diğer yandan da şirin bir köy olan Akçakese köyünün yaşamına da yakından tanıklık edebilirsin. Plaj çevresinde kamp yapmak mümkün ancak yaz da olsa gece saatleri bu bölge epey soğuk olabiliyor.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
- Otopark 75 TL
- Şezlong 50 TL
Yazar Notu: Eğer özel aracınla geliyorsan aracı doğrudan plajın dışındaki alanda bırakmalısın. Burada hem belediye bünyesinde hem de özel işletme tarafından kontrol edilen iki ayrı otopark seçeneği bulabilirsin.
16. Aya Nikola Halk Plajı
Büyükada bölgesinde yer alan Aya Nikola Plajı, sadece adanın değil aynı zamanda tüm İstanbul’un en sevilen plajları arasında bulunuyor. Yaz mevsiminin bunaltıcı havasından biraz olsun uzaklaşmak adına gelebileceğin plajın dalga potansiyeli oldukça düşük. Bu özelliği sayesinde acemi yüzücüler ve çocuklar için gayet uygun olduğunu belirtebiliriz. Büyükada’nın merkezine yarım saatlik uzaklıkta olan Aya Nikola Halk Plajı’na Mavi Marmara iskelesinin olduğu yerden kalkan motorlarla ulaşılabiliyor.
Giriş ücreti
- Yetişkin 600 TL
- 0-3 yaş arası ücretsiz
17. Yörükali Plajı
Tıpkı Aya Nikola Plajı gibi Adalar içerisinde yer alan Yörükali Plajı’na, basit bir vapur yolculuğu ile ulaşılıyor. Prens Adaları içinde olan Büyükada, temiz plajları ve başarılı işletmeleriyle ilgi görüyor. Buradaki plajlardan biri olan Yörükali Plajı’na dışarıdan yiyecek getirebilirsin. Fakat burada pek çok temel ihtiyacına yanıt bulabileceğin bir kafe de mevcut. Sirkeci, Kartal, Kadıköy ya da Bostancı gibi noktalardan hareket eden vapurlarla plaja pratik bir biçimde ulaşabilirsin. Ada merkezine 25 dakika uzaklıkta olan Yörükali Plajı, tam olarak Nizam Mahallesi içerisinde bulunuyor.
Giriş ücreti
- 500 TL
- Pazar günleri 700 TL
- 0-6 yaş arası ücretsiz
18. Nakibey Plajı
Ailelerin sıkça tercih ettiği Nakibey Plajı, yıllar boyunca ada içerisindeki varlığını ve popülerliğini koruyor. Vapur iskelesi sonrasında kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğin plaj, oldukça gelişmiş bir tesise sahip. Boy seviyesine kadar kum olan deniz, genel itibarıyla sığ bir yapıya sahip. Eğitimli cankurtaranların sezon boyunca hizmet verdiği plaj işletmesi, akşamları özel organizasyonlara ya da eğlencelere ev sahipliği yapıyor. Plaj kısmı haftanın her günü 08.00 ve 20.00 saatleri arasında kullanılabiliyor. Yüzme ve güneşlenme dışında balık tutma, yürüyüş ya da çeşitli su sporları için de uygun olan Nakibey Plajı’ndaki büyük tesis, uzun yıllardır aynı aile tarafından işletiliyor.
Giriş ücreti
- Pazar günü 700 TL, diğer günler 500 TL
- 0-7 yaş arası ücretsiz
Yazar Notu: 1980’lerin başından bu yana burada hizmet vermeyi sürdüren plaj tesislerine bekar erkekler damsız ya da aileleri olmadan giremiyor.
19. Burgazada Halk Plajı
Huzurlu atmosferiyle şehrin en cazip kaçış noktaları arasında gösterilen Burgazada’da tertemiz sularda serinleyip güneşin keyfini çıkarabilirsin. Burgazada, Prense Adaları’nın en büyük üçüncü adası. Plajı dışında köşkleri ve müzeleriyle de öne çıkan Burgazada’da genellikle halk plajı tercih ediliyor. İskeleye yaklaşık 1.5 km uzaklıkta olan halk plajı, Madam Martha Koyu ya da Su Sporları Kulübü Plajı’na göre daha kalabalık olabiliyor. Plaja giriş ücretsiz olsa da şezlonglar ve şemsiyeler kiralanıyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
20. Halik Koyu Plajı
Büyükada içerisinde temiz ve uzun bir plajda serinlemek istiyorsan tercihini Halik Koyu Plajı’ndan yana kullanabilirsin. 800 metrelik uzunluğa sahip olan bu popüler koya ulaşmak adına vapur iskelesindeki tekne servislerinden yararlanmalısın. Özel bir işletmenin kontrolünde olan plaj toplamda 400 kişilik bir kapasiteye sahip. Plajın gerisinde güzel kamp alanların olması, burayı doğa severler için daha da cazip kılıyor. Plajın olduğu yerde de çok sayıda butik otel mevcut. Bu arada hızlı derinleşmesinden dolayı çocuklar için dikkatli olmak gerekiyor.
Giriş ücreti
- Yetişkin 300 TL
- 8-12 yaş arası 150 TL
- 0-7 yaş ücretsiz
21. Ayazma Plajı
Şile’nin sevilen plajlarından olan Ayazma Plajı, geniş yapısıyla gün içerisinde yüzlerce tatilciyi ağırlıyor. Kum ağırlıklı plaj aynı zamanda Şile’nin en sakin noktaları arasında gösteriliyor. Uzunluğu 1200 metreye yaklaşan plajın genişliği 50 metreyi buluyor. Burası zaman zaman Bozcaada’da yer alan ve aynı adı taşıyan plajla zaman zaman karıştırılabiliyor. Plajda şezlong, şemsiye, WC, duş gibi alanlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsin. Şile’nin en geniş plajlarından olan Ayazma Plajı’nda çok sayıda profesyonel cankurtaran görev yapıyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Plaja ulaşmak adına 139 numaralı Üsküdar-Şile otobüslerinden faydalanmak mümkün.
22. Ağlayankaya Plajı
Yine Şile sınırları içinde bulunan Ağlayankaya Plajı’nda iki ayrı beach club yer alıyor. Baia Beach ve Ağlayankaya Beach isimli işletmelerin geçmişi 20 yıldan fazla. Hem kumsal hem de teras kısımları oldukça temiz olan işletmeler, Karadeniz kıyılarında güvenli bir ortamda serinlemene olanak tanıyor. Haftanın 7 günü 09.00-00.00 arasında aktif olan beach club’lar, Şile Feneri’nin 500 metre gerisinde konumlanıyor. Taşların arasından çıkan su kaynağından dolayı böyle bir isimle anılıyor. Tam olarak Balibey Mahallesi içerisinde bulunan Ağlayankaya Plajı’nda bazı günler dalgaların boyu bir metreyi aşabiliyor. Bu nedenle iyi düzeyde yüzme bilmeyenlerin, hırçın Karadeniz kıyılarında olduklarını unutmamaları gerekiyor.
Giriş ücreti
- Kumsal bölümü 750 TL
- VIP teras kısmı 1000 TL
23. Tuzla Halk Plajı
Anadolu Yakası’nın en çok ziyaret edilen halk plajlarından biri olan Tuzla Halk Plajı, 2010 yılından bu yana hizmet veriyor. Düzenli bakımı sayesinde temiz ve hijyenik kalabilen plaja özellikle hafta sonlarında ilgi epey yüksek. Açıldığı dönemde tırlarla kumların taşındığı plaj, belli aralıklarla yerleştirilen iskeleleri ile yüzme deneyimini daha da keyifli hale getiriyor. Sığ ve güvenli bir deniz olmasına rağmen plajda görev yapan cankurtaranlar mevcut. Plaj içerisinde toplamda 29 adet soyunma kabini bulunuyor. Kadıköy, Bostancı, Kartal, Tuzla, Pendik gibi bölgelerde oturanların öncelik verdiği plajlardan olan plaj, perşembe ve cuma günleri sadece kadınlar için ayrılıyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
24. Prenses Koyu
İstanbul gibi kalabalık bir metropolde elbette Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gibi huzurlu ve sakin bir ambiyans yakalamak kolay değil. Ancak bazı koy ve plajlar avantajlı konumları ya da hizmet standartlarıyla bu tip beklentileri karşılayabiliyor. Büyükada’da yer alan Prenses Koyu benimsenen plajlardan biri olarak öne çıkıyor. Görece kendini kalabalık alanlardan izole edebildiği için koyda müthiş kalabalıklarla karşılaşmak zor. Arkasında şirin bir butik otelin yer aldığı plaja iskeledeki servi tekneleri ile ulaşılıyor. Kendine ait büyük bir iskeleye sahip olan Prenses Koyu’nda şezlonglar, soyunma kabinleri ve özel loca alanları bulunuyor.
Giriş ücreti
- Yetişkin 350 TL
25. Milyon Beach
Konforlu ve güvenli bir ortamda yüzmek ve keyifli bir günübirlik tatili yapmak adına şehir merkezine 30 dakika uzaklıkta bulunan Milyon Beach’e gelebilirsin. Buranın en önemli özelliklerinden biri, hayvan dostu bir işletme olması. Toplamda 350 kişilik bir kapasiteyle hizmet veren beach club, müşterileri için oluşturduğu özel bir otopark alanına sahip. 2018 senesinden bu yana yerli ve yabancı turistlere hizmet sunan Milyon Beach, temiz denizi, restoranı ve yemyeşil etkinlik kısmıyla ilgi görüyor. Tam olarak Sarıyer sınırları içerisindeki beach club için sezonluk üyelik oluşturmak mümkün.
Giriş ücreti
- Hafta içi 300 TL, hafta sonu 500 TL
26. Madam Martha Koyu
Burgazada’da irilik ufaklı birçok koy ve plaj olsa da Madam Martha Koyu’nun yeri pek çok için çok özel. Koyun kendisi kadar buraya adını veren Madam Martha’nın hikayesi de ilgi çekici. Mısır’da dünyaya gözlerini açan Martha, Ermeni kökenli bir kadındır. Osmanlı Bankası müdürü olan babasından dolayı sürekli İstanbul’a gelir. Ülkemizin ilk balerinlerinden olan ve evlenip Burgazada’ya yerleşen Martha, hayatı boyunca tam anlamıyla kendini buradaki denize adar. Yıllar sonra çok sevdiği adada intihar eden Martha’nın anısı, bu koya adı verilerek yaşatılıyor. İskele sonrasında yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşılabilen koyun girişi ücretsiz. Aynı zamanda kamp alanı olan bu alan, yaklaşık 1 km’lik bir alanı kaplıyor. 1. Derece SİT Alanı olarak ilan edilen adada yüzmekten vakit bulabilirsen Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni de ziyaret edebilirsin.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Koyun çok yakınlarında market bulunmuyor. Bu nedenle koya tedbirli gelmende yarar var.
27. Kilimli Koyu Plajı
Ağva’nın yaklaşık olarak 2 km uzağında bulunan Kilimli Koyu Plajı, bembeyaz kumları ve tertemiz deniziyle ziyaretçilerini memnun etmeyi başarıyor. Ağva’nın halk plajına kıyasla daha sakin bir yer olan Kilimli Koyu Plajı, Karadeniz’de olmasına karşın hırçın dalgalara sahip değil. Kamp için de elverişli olan koy, kayalıkların arasından görünen manzarasıyla büyülüyor. Özel bir işletme tarafından kontrol edilen plaj, aileler için son derece uygun. Bu arada koy çevresinde keyifli bir trekking parkuru olduğunu belirtelim. Tam olarak Bucak içerisinde yer alan Kilimli Koyu Plajı’na 139A hattıyla ulaşabilirsin.
Giriş ücreti
- Araç başı 400 TL
28. Alman Koyu
Heybeliada’da ücret ödemeden giriş yapabileceğin bir yer olan Alman Koyu, görece zor ulaşımına rağmen berrak denizi ve doğası ile ziyaretçilerden tam not alıyor. Alman Koyu’na gelirken kendi şemsiyeni ve sandalyeni getirmelisin. Kiralanabilecek şemsiye ve şezlongların sayısı epey sınırlı. Bu arada koyun bazı kısımları taşlık olduğu için deniz ayakkabısı da getirebilirsin. Sessiz atmosferlerden hoşlananların tercih ettiği koy, genellikle yat ve tekne sahiplerinin de favori duraklarından.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
- Şezlong 320 TL
- Şemsiye 180 TL
- WC 20 TL
29. Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı
İstanbul’da nadir de olsa sadece kadınlarına özel olarak ayrılmış plajlar olduğunu belirtmiştik. İşte bunlardan biri olan Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, büyük ölçüde kumlardan meydana geliyor. Avrupa Yakası’nın en bakımlı plajlarından olan Altınkum Plajı’nda mescit, WC, duş, soyunma kabini ve kafeterya gibi imkânlar konfor düzeyini artırıyor. Bu arada plaj işletmesinde çalışan tüm personelin de kadınlardan oluştuğunu belirtelim.
Giriş ücreti
- Gidiş-Dönüş + Masa – Sandalye + Şezlong – Şemsiye 800 TL
- 0-6 yaş ücretsiz
Yazar Notu: Hacıosman-Yenikapı metro hattının Hacıosman durak çıkışında yer alan 25-A numaralı otobüsü değerlendirebilirsin.
30. Baykuş Plajı
Kilyos’taki Gümüşdere Köyü’nde konumlanan Baykuş Plajı, Mimar Sinan Üniversite’sinin Güzel Sanatlar Fakültesi’ne tesis edilmiş. Fakülte çatısı altında olan ya da olmayan tüm vatandaşların hizmetinde olan plaj, büyük bir güneşlenme alanına sahip. Toplamda 1 km’lik bir sahil şeridine sahip olan Baykuş Plajı, genel olarak nezih bir ortama sahip. Öğrencilerin ve akademisyenlerin ağırlıkta olduğu plajda çadır kampı için de elverişli bir alan bulunuyor. Plajın kafeteryası yaklaşık 200 kişilik bir kapasiteye sahip. Fakülte öğrencilerinin indirimden yararlandığı plajda cankurtaranlar gün boyunca görev yapıyor.
Giriş ücreti
- 250 TL
- Otopark 50 TL
31. Kalpazankaya Plajı
Burgazada’da yer alan Kalpazankaya Plajı, avantajlı konumuyla yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine çekiyor. Açık bir denize bakan plaj, büyük kaya parçaları sayesinde dalgasız ve temiz durumda. Vapur iskelesine yarım saatlik yürüme mesafesinde olan plajın hemen yakınında, Burgazada’nın en iyi restoranları yer alıyor. Ayrıca balık restoranı ve iskelesiyle huzur verici biri durak olan Kalpazankaya Plajı, Burgazada’nın güneybatı noktasında bulunuyor. Çam ağaçlarının arasında olan plaj, günbatımı manzarasıyla gördüğü ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
- Şezlong-şemsiye 75 TL
32. Suadiye Plajı
İstanbul’un en nezih plajları arasında gösterilen Suadiye Plajı büyük ölçüde Caddebostan ve çevresinde oturanların tercih ettiği bir yer. Girişlerin ücretsiz olduğu plajda şemsiye ve şezlonglar için de bir ücret ödemene gerek yok. Bir halk plajına göre son derece kaliteli ve konforlu bir plaj olan Suadiye Plajı’nda soyunma kabinleri ve duş kısımları temiz ve bakımlı durumda. Çay bahçesini andıran ufak bir kafeteryada aperatif yiyecekler ve içecekler mevcut. Bu arada plajın rüzgar sörfü için uygun yapıda olduğunu belirtebiliriz. Bostancı’dan kalkan sarı minibüslerle plajın olduğu yere kolayca ulaşabilirsin.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Şezlong sayısı sınırlı olduğundan yer kapmak için sabah saatlerinde gitmende yarar var.
33. Riva Plajı
İstanbul’un ilgi gören bir diğer plajı olan Riva Plajı, Beykoz sınırları içinde bulunuyor. İkinci köprünün ayaklarına oldukça yakın konumda olan plaj, yaz boyunca epey kalabalık oluyor. Bu nedenle sakin bir ortam arayanların pek de tercih edebileceği bir seçenek değil. Geniş bir plaj olsa da toplam uzunluğu görece yetersiz olan Riva Plajı, Beykoz Belediyesi tarafından işletiliyor. Bu sayede tesis bünyesindeki kafeteryada yiyecek ve içecek fiyatları oldukça makul. Karadeniz’e kıyısı olan plaj, rüzgarlı havalarda bir nebze bulanık hale gelebiliyor. İlçenin merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Riva Plajı, Elmasburnu Plajı’na da gayet yakın.
Giriş ücreti
- Yetişkin 40 TL
- Şemsiye-şezlong 200 TL
Şile Plajlarına seyahat ederek yaz tatilinizi güzelleştirebilir ve istanbul’un en merkezi noktasındaki otel arayışınız için Zirkon Suit Otel‘i tercih edebilirsiniz…
Award Winning Produce
Order Online
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.