Şile’nin En Güzel Plajları Nerelerdedir? Gelin Hep Birlikte İnceleyelim
Şile, avantajlı konumuyla İstanbul’da günübirlik tatil yapmak isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında bulunuyor. Şehrin doğu kısmında yer alan ve Karadeniz’e kıyısı bulunan Şile, yaz aylarında şehrin stresinden ve gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak isteyenlere çok sayıda seçenek sunuyor.
Anadolu Yakası’nın en büyük ilçelerinden olan Şile’nin popüler plajlarını ve koylarını merak ediyorsan, içeriğimize hemen göz atmaya başlayabilirsin.
1. Uzunkum Plajı
İstanbul gibi plajlarıyla pek öne çıkamayan bir şehirde mavi bayrak almayı başaran bir plaj bulmak çok da kolay değil. Şehrin nadir mavi bayrak ödüllü plajlarından olan Uzunkum Plajı, temel olarak ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Şile’de bulunan pek çok plaja göre daha temiz ve sakin bir atmosfere sahip olan Uzunkum Plajı, toplamda 1 km’lik bir uzunluğa sahip. İlçe merkezinden Ağlayankaya Caddesi’ne doğru yol alman durumunda plajın olduğu konuma ulaşabilirsin.
Uzunkum Plajı’nda yer alan beach club, ücretsiz kısma göre daha büyük ilgi görüyor. Buradaki hizmet standardının yüksek olması, nezih bir ortam yaratıyor. Zengin yemek ve kokteyl menüsü ile dikkat çeken beach club, ziyaretçileri fazlasıyla memnun ediyor. Girişte ödenen ücretler, şezlong, şemsiye ve duş alanları için de geçerli. Gözetleme kulesi ve otopark alanı da sunan beach club’ta loca ve snack bar bölümleri de mevcut. Sevdiklerinle beraber güvenli bir şekilde tatil yapmak adına tercih edebileceğin Uzunkum Plajı’nda gün içerisinde plaj voleybolu oynayabilirsin. Bu arada plaja evcil hayvanların da kabul edildiğini belirtelim.
Giriş ücreti
- Hafta içi 700 TL
- Hafta sonu 800 TL
- 0-10 yaş ücretsiz
Yazar Notu: Plajda her cumartesi Happy Hour etkinliği organize ediliyor.
2. Ayazma Plajı
Şile’de gönül rahatlığıyla denize girebileceğin bir diğer yer olan Ayazma Plajı, aslında Şile Halk Plajı adıyla da biliniyor. Sakin bir ortamda serinlemek isteyenlerin öncelik verdiği plaj, doğal bir sit alanı. Plajın genişliği burada yaklaşık 50 metreyken uzunluğunun 1175 metreyi bulduğunu görüyoruz. Özellikle hafta sonlarında günübirlik kaçamakların olmazsa olmaz duraklarından olan Ayazma Plajı, kolay ulaşımıyla hem İstanbul halkı hem de çevre illerde yaşayanlar için bir şans.
Şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarına kolayca yanıt bulabileceğin Ayazma Plajı, altın rengi ince kumlarıyla öne çıkıyor. Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı çok sayıda cankurtaran, gözetleme kulelerinde gün boyunca görev yapıyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz
- Şezlong 250 TL
Yazar Notu: Ayazma Plajı’na toplu ulaşımla gelmek için 139 numaralı Üsküdar-Şile otobüslerini kullanabilirsin.
3. Ağva Halk Plajı
Ağva, Şile ilçesinin en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Ağva’da gezilecek yerler arasında da tahmin edeceğin üzere halk plajına özel bir vurgu yapmamız gerekiyor. Ağva Halk Plajı, belediye tarafından işletiliyor. Bu nedenle hafta boyunca sevdiklerinle beraber buraya ücretsiz şekilde gelebilirsin.
Ziyaretçiler genellikle sandalye ve şemsiyelerini yanlarında getiriyor. Şile’nin bakımlı plajları arasında gösterilen halk plajında küçük bir işletme yer alıyor. Toplam uzunluğu 2 kilometreyi geçen Ağva Halk Plajı, ortalama 50 metrelik bir genişliğe sahip. Denizi sığ olmasına rağmen bazı günlerde aşırı dalgalı olabiliyor. Bu nedenle ziyaret öncesinde rüzgarın durumunu kontrol etmelisin. Bu arada halk plajının arka kısımlarında piknik yapmak adına uygun olan kamp alanları da mevcut.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
4. Karacaköy Plajı
Yüksek tepelerin ortasında konumlanan Karacaköy Plajı, turkuaz rengi deniziyle Şile’nin en cazip plajlarından biri olmayı hak ediyor. Ufak bir kumsala sahip olmasına rağmen buranın kendine has doğası ve manzarası, Karacaköy Plajı’nın popülerliğini artırıyor. Doğal bir liman niteliğine sahip olan plajda sert dalgalarla karşılaşmak pek mümkün değil. Dolayısıyla yüzme bilmeyen çocuklar için gayet uygun bir seçim. Bu arada deniz ve tatlı suyun karışma noktası olmasından dolayı sudaki tuz oranı oldukça düşük.
Karacaköy Plajı’nda pek çok ihtiyacına yanıt bulabileceğin ufak bir işletme yer alıyor. Ayrıca otopark, güvenli şeridi, cankurtaran, tuvalet, duş ve soyunma kabinleri de mevcut. Biçim olarak ufak bir hilal şeklini anımsatan koy, fotoğraf tutkunlarının da favori yerlerinden.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
- Otopark 100 TL
Yazar Notu: 403 ya da 404 numaralı otobüslerle plaja rahatça gelebilirsin.
5. Ağlayankaya Plajı
Ağlayankaya Plajı’nda temel olarak iki ayrı beach club bulunuyor. Bunlardan biri olan Ağlayankaya Beach Club, görece daha çok tercih edilen bir işletme. Şile’nin en meşhur plajlarından olan Ağlayankaya Plajı, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Lüks imkanlara sahip olan bu nezih plaj, uzun kumsalı ve hemen önünde yer alan Şile Feneri ile harika bir manzara sunuyor.
Balibey tabelalarını takip ederek ulaşabileceğin bu özel plaj, tam olarak “Ağlayan Kayalar” mevkii içerisinde konumlanıyor. Denizi genel olarak sığ olmasına rağmen dalgalı olan Ağlayankaya Plajı’nda taşların arasında bir su kaynağı mevcut. Bu durum, plajın böyle ilginç bir isimle anılmasına sebep olmuş. Ağlayankaya Beach Club adlı işletmenin yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi bulunuyor.2012 senesinde mavi bayrak ile onurlandırılan plajda özel loca bölümlerini de değerlendirebilirsin.
Giriş ücreti
- Kumsal bölümü 750 TL
- VIP teras kısmı 1000 TL
Yazar Notu: Dalgaların boyu yer yer bir metreyi aşabiliyor. Bu nedenle yüzme bilmeyenler ya da çocuklar için çok da uygun bir yer sayılmaz.
11. Sofular Plajı
Genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Sofular Plajı, güvenli ortamıyla dikkat çekiyor. Plaj aslında yüksek sezona çok kalabalık olabiliyor ancak sahil oldukça uzun olduğu için bu kalabalığı hissetmen zor. İnce kumlardan oluşan plajın uzunluğu 2 km’yi buluyor. Bu hat üzerinden birden fazla işletme ve kafeterya ile karşılaşabilirsin. Ayrıca belli noktaların kamp ya da piknik yapmak için de elverişli olduğunu görebilirsin. 139S otobüs hattı sayesinde Sofular Plajı’na ekonomik bir şekilde ulaşım sağlayabilirsin. İlçe merkezine 13 km uzaklıkta olan plaj, Karadeniz’in enfes manzarasını ziyaretçilerle buluşturuyor.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
12. Saklıköy Beach
Şile’de Kabakoz adı verilen yerde konumlanan Saklıköy Beach, şehrin tabiat güzellikleri içerisinde kabul ediliyor. İlçenin en etkileyici koylarından birinde sevdiklerinle keyifli bir tatil deneyimi için tercihini buradan yana kullanabilirsin. Kırılan faylar neticesinde oluşan dev kayalar, plajı çevreliyor. Bu da görsel açıdan etkileyici bir durumu beraberinde getiriyor.
Yüzerken doğayla iç içe olacağını hissedeceğin Saklıköy Beach’te şezlong ve şemsiye gibi temel hizmetler, giriş ücretine dahil ediliyor. Otopark alanı ve cankurtaran hizmetlerinin de yer aldığı Saklıköy Beach, yüzme bilmeyenler için zaman zaman tehlike oluşturabiliyor.
Yazar Notu: Nezih bir aile işletmesi olan Saklıköy Beach’e yalnızca çift olarak girilebiliyor.
13. Ala Kadınlar Plajı
Şile bölgesinde nadir de olsa sadece kadınlara ayrılmış olan plaj işletmeleri bulunuyor. Bunlardan biri olan Ala Kadınlar Plajı, restoranı ve şık botanik bahçesiyle ilgi görüyor. Plaj çevresinde yemyeşil ağaçların yer alması ve sahilin ince kumlardan oluşması, burayı ayrıcalıklı kılıyor. Ayrıca tesise ait olan havuzu da belirlenen zaman aralığında kullanabilirsin.
Ağlayankaya içerisinde bulunan tesis, adeta beş yıldız standardında hizmet veriyor. Toplamda 67 bin metrekarelik bir alana yayılan Ala Kadınlar Plajı’nın bütün çalışanları da kadın. Özel loca kısımları dışında duş ve soyunma kabinlerinin her daim bakımlı ve hijyenik olması, plajın cazibesini artırıyor. Dileyenler buradaki bungalov evlerde de konaklayabilir. Çevresindeki ağaçlık alan sayesinde harika bir yürüyüş parkuru sunan plajda ayrıca küçük de bir snack bar yer alıyor.
Giriş ücreti
- 500 TL
14. İmrenli Köyü Plajı
İlçe merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta olan İmrenli Köyü Plajı, 650 metrelik bir uzunluğa sahip. Akçakese Plajı gibi popüler bir plaja komşu olması, İmrenli Köyü Plajı’nı daha da cazip hale getiriyor. Üç bölümü de kayalıklarla çevrili olan plaj, İstanbul’daki tatilcilerin uğrak mekânı diyebiliriz. Beyaz kumlarıyla ve görece sakin deniziyle bilinen İmrenli Köyü Plajı’nda hem özel işletmeler hem de ücretsiz alanlar bulunuyor. Plajda WC, şezlong, şemsiye, kafeterya, otopark gibi konfor düzeyini artıran hizmetler mevcut.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
Yazar Notu: Bu koyda ters akıntılara sıklıkla rastlandığı için denize girerken dikkatli olmalı ve fazla açılmamalısın.
15. Baia Beach
Ağlayankaya’da bulunan Baia Beach, plajın iki büyük beach club’ından biri olarak öne çıkıyor. Geçmişte Life Beach adıyla da tanınan Baia Beach; özel restoran, loca ve teras bölümlerine sahip. Genel anlamda nezih bir ortam sunan Baia Beach, yumuşak kumları ve konforlu hizmetleriyle seçkin bir kitleyi kendine çekmeyi başarıyor.
Restoran, bar ve kafesinde gün boyunca vakit geçirebileceğin beach club, sığ bir denize sahip. Bu sayede çocuklu ailelerin plajı sıkça ziyaret ettiğini görüyoruz. Bu arada haftanın belli günlerinde akşam 20.00 sonrasında “Kumda Yeni Nesil Meyhane” adıyla keyifli bir etkinlik organize ediliyor.
Giriş ücreti
- Kişi başı 750 TL.
16. Doğancılı Plajı
Şile ilçe merkezinin 20 km uzağında bulunan Doğancılı Plajı, 2100 metrelik bir uzunluğa sahip. İlçenin en uzun plajlarından olan Doğancılı Plajı, yüzmek ya da sadece güneşlenmek isteyenlerin tercihi olabiliyor. Kamp ve piknik için de gayet elverişli olan plaj, hafta sonlarında bile çok yoğun bir kalabalığa sahip olmuyor.
Halk plajı olan Doğancılı Plajı’na girişte ücret ödemene gerek yok ancak otoparkın ücretli olduğunu belirtelim. Tesisleşme açısından zayıf olan plajın yakınında market olmadığı için yiyecek ve içeceklerini yanında getirmelisin. Denizi genel itibarıyla kumlu olsa da yer yer kayalık noktaların olduğunu görüyoruz.
Giriş ücreti
- Plaja giriş ücretsiz.
17. Eşek Adası
Listemizin son sırasında en azı adı kadar ilgi uyandıran minik bir adayla karşındayız. Şile’nin en uç noktasında konumlanan ada, şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta. Ağlayankaya’ya komşu olan bu ufak ada, oldukça dar bir kumsala sahip. Bu kumsal sayesinde ada anakaraya bağlanıyor.
İçerisinde bulunan eşek çiftliklerinden dolayı böyle bir isme sahip olan Eşek Adası, zaman zaman Tosbağa Adası adıyla da anılabiliyor. Buranın karavan ve kamp konusunda ideal bir yer olduğunu belirtebiliriz. Adanın her iki tarafında da kumlu bir plaj mevcut. Eşek Adası tam olarak Akçakese içerisinde yer alıyor. Şile-Akçakese Köyü arasında çalışan dolmuşlarla buraya konforlu bir şekilde ulaşabilirsin.
Şile Plajlarına seyahat ederek yaz tatilinizi güzelleştirebilir ve istanbul’un en merkezi noktasındaki otel arayışınız için Zirkon Suit Otel‘i tercih edebilirsiniz…
Award Winning Produce
Order Online
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.