Bayramda İstanbul’da gezilecek yerler
Ramazan Bayramı, sevdiklerimizle bir arada olmanın, maneviyatın ve neşenin hakim olduğu özel bir bayram. Ailelerin ve akrabaların sıkça ziyaret edildiği bayram günlerini farklı şehirlerde geçirmek isteyenler de olabiliyor.
Özellikle İstanbul, bayram tatillerinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler için birbirinden güzel rotaları bir araya getirdik. İstanbul tarihî ve kültürel zenginlikleriyle bu özel günlerde unutulmaz deneyimler yaşamanızı sağlayacak pek çok mekana ev sahipliği yapıyor.
1. Vialand
Vialand, tema parkın AVM ve gösteri merkezi ile birleştiği ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi olarak biliniyor. İstanbul’un en büyük tema parkı ve eğlence merkezi olan Vialand, çocukların enerjilerini atabileceği, bayramın tadını çıkarabileceği geniş bir oyun kompleksi. Alanda birçok oyuncak ve etkinlik bulunuyor. Her yaş ve zevk grubuna hitap eden Vialand’da birbirinden eğlenceli aktivitelere katılabilir, keyifli saatler geçirebilirsin.
Giriş ücreti
- Yetişkin 1.399 TL
- Çocuk 1.299 TL
2. Rahmi M. Koç Müzesi
1994 yılından bugüne ziyaretçilerini ağırlayan Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy semtinde konumlanıyor. Üç ana bölümden oluşan müzede Mustafa V. Koç Binası, Açık Hava Sergileme Alanı ve Tarihi Hasköy Tersanesi bulunuyor. Ulaşım, endüstri ve iletişim tarihi hakkında geniş bir bilgi kaynağı olan müze çocukların hem eğlenebileceği hem de bilgi dağarcıklarını genişletebileceği önemli mekanlar arasında yer alıyor. Bayramda gidilebilecek en iyi yerlerden biri olan Rahmi M. Koç Müzesi, 1800’lerden bugüne kadar birçok kara yolu aracına, lokomotif ve tramvay araçlarına, Douglas DC-3 ve F 104S Starfighter avcı uçağı gibi önemli havacılık tarihinin önemli örneklerine ve ulaşım, iletişim ve bilim ile ilgili birçok eşya ve esere ev sahipliği yapıyor.
Giriş ücreti:
- Tam 350 TL
- Öğrenci: 180 TL
- Öğrenci grup: 130 TL (10 öğrenci ve üzeri toplu ödemelerde geçerli)
Bayramda açık mı?
- Bayramların arifesinde ve birinci günleri haricinde açık.
Açık olduğu saatler
- Pazartesi: Kapalı
- Salı – cuma 09.30 – 17.00
- Hafta sonu 10.00 – 18.00
3. İstanbul İllüzyonlar Müzesi
Eğlenceli ortamı, görsel hileleri ve uygulamalı interaktif ekranlarıyla her yaştan ziyaretçinin ilgisini çeken İstanbul İllüzyonlar Müzesi, 50’den fazla görsel ve eğitici sergiye ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu’nda konumlanan müze, göz alıcı illüzyonlar ve optik yanılsamalarla çocuklar için eğlenceli ve şaşırtıcı bir bayram tatili deneyimi sunuyor.
Giriş ücreti
- Tam 480 TL
- Çocuk: 0-4 yaş ücretsiz
- Çocuk: 4-18 yaş 340 TL
- Aile paketi: 1.390 TL (2 yetişkin + 2 çocuk ya da 1 yetişkin + 3 çocuk)
- Öğretmen: 450 TL
- 65 yaş üstü: 450 TL
Açık olduğu saatler
- Pazar – perşembe: 11.00 – 20.00
- Cuma-cumartesi: 11.00 – 21.00
4. KidZania
1999 yılından bugüne birçok ülke ve şehirde faaliyet gösteren KidZania, 2014 yılında İstanbul’da kapılarını açtı. Çocukların meslekleri deneyimleyebileceği ve eğlenerek öğrenebileceği bu eğlence merkezi her miniğin hayalini kurduğu bir evcilik alanı diyebilirim. Akasya Avm içinde yer alan KidZania’da banka, hastane, tiyatro, süpermarket, üniversite, laboratuvar, itfaiye, stadyum, otel, deprem simülasyon merkezi, fabrika gibi 67 farklı aktivite alanına ev sahipliğ yapan KidZania’da çocuklar, 120’den fazla mesleği deneyimleyebiliyor.
Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından onaylanan aktiviteleriyle eğlenceli saatler geçirmenizi sağlayacak olan KidZania, bayram tatilinde çocuklarla gidilebilecek en iyi mekanlar arasında yer alıyor.
Giriş ücreti
- Tam 395 TL
- Çocuk: 1.395 TL
Açık olduğu saatler
- Pazartesi: Kapalı
- Salı – cuma: 10.00 – 16.00
- Cumartesi – pazar: 10.00 – 20.00
5. Motivasyon Müzesi
İstanbul Anadolu Yakası’nda Watergarden AVM içinde konumlanan Motivasyon Müzesi, birbirinden farklı göz yanılsamaları, eğlenceli illüzyonlar ve hayal gücünü harekete geçirici etkinlikleriyle hem yetişkinler hem de çocuklar için birebir. Teknolojinin, tasarımın ve hayallerin motivasyon konsepti ile birleştiği müzede 7 ayrı bölüm bulunuyor ve dev top havuzu, selfie alanları, sanal gerçeklik teknolojileri, illüzyon odası, sihirli orman ve dijital grafiti gibi konseptler bulunuyor.
Giriş ücreti
- Tam 199 TL
- Çocuk ve öğrenci: 169 TL
- Aile paketi (4 kişilik): 690 TL
Açık olduğu saatler
- Pazartesi: Kapalı
- Salı – pazar: 12.00 – 21.00
6. Forestanbul
2014 yılında SAYSU Türkiye tarafından kurulan ve Kemerburgaz’da kapılarını açan Forestanbul, 2019 yılında taşındığı yeni yeri Taşdelen Mesire Alanı’nda hizmetlerine devam ediyor. Türkiye’nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkı olarak bilinen Forestanbul, şehrin stresinden uzaklaşmak için ideal noktalardan. Doğayla iç içe olan bu parkta spor yapabilir, dinlenme ve eğlenme fırsatı bulabilirsin. Her yaş grubundan insana hitap eden parkta çocuklar birbirinden heyecanlı macera dolu aktiviteleri deneyimleyebiliyor.
Giriş ücreti
- Aktiviteye göre 120 – 300 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Açık olduğu saatler
- Haftanın her günü 10.00 – 20.30 saatleri arasında açık.
7. Ortaköy
Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli kumpir ve waffle yiyebileceğin, aynı zamanda güzel fotoğraflar çekebileceğin merkezi bir yer olan Ortaköy, bayram gezisi listesine mutlaka koyman gereken yerlerden biri. Ortaköy Camii’nde Ramazan Bayramı’nın manevi ruhunu iliklerine kadar hissedebilir, İstanbul’un en nostaljik semtlerinden birinde huzurlu bir bayram geçirebilirsin.
8. Moda Sahil Parkı ve Yürüyüş Yolu
Şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği Moda Sahil Parkı ve Yürüyüş Yolu, deniz havası alarak dinlenebileceğin, sakin yürüyüşler yapabileceğin, bisiklete binebileceğin ve hatta piknik yapabileceğin mükemmel bir yer. Bayram tatilinde ailenle ya da arkadaşlarınla keyifli vakit geçirmek istersen Kadıköy’ün en beğenilen mekanları arasında yer alan Moda Sahil Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisin.
9. Ayasofya Camii
İstanbul’un simgelerinden biri olan ve uzun yıllar sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii, özellikle bayram ruhunu ve maneviyatını derinden hissetmek isteyenler için oldukça ideal yerlerden biri. Ailenle ya da arkadaşlarınla birlikte kolayca gidebileceğin Ayasofya Cami’nin alt katı ibadete açık, üst katı ise 2024 yılından itibaren müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.
Giriş ücreti
- Cami girişi: Ücretsiz
Müze girişi
- Müze kart sahipleri: 425 TL
- Yerli ziyaretçi: 800 TL
- Tam bilet: 25 €
- Hızlı geçiş bilet fiyatı: +300 TL (Bilet fiyatına ilave)
- Tur rehberi concierge fiyatı: 900 TL Yurt dışı
- Tur operatörü bilet fiyatı: 900 TL
- Yerli tur operatörleri bilet fiyatı: 800 TL
- Acenta kanalı ile satılan Müzekart sahipleri bilet fiyatı: 200 TL
- Acenta kanalı ile TC Vatandaşlarına satılan bilet fiyatı: 400 TL
Müzenin açık olduğu saatler
- Haftanın 7 günü 09.00 – 19.00
10. Polonezköy Hayvanat Bahçesi
İstanbul’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer yer de Polonezköy Hayvanat Bahçesi. Doğa ile iç içe, yeşillikler içinde mis gibi bir havayı solurken birbirinden sevimli hayvanları yakından görme fırsatı yakalayacağın Polonezköy Hayvanat Bahçesi, özellikle çocuklar için unutulmayacak bir deneyim sunuyor. İstanbul’un Beykoz ilçesinde konumlanan hayvanat bahçesinde hayvanların çoğu serbest bir şekilde dolaşıyor. Böylece onları daha yakından görebilir, ellerinle yemek yedirebilir ve sevebilirsin.
Giriş ücreti
- Yetişkin: 500 TL
- 0-12 yaş: 300 TL
Açık olduğu saatler
- Hafta içi: 09.00 – 17.30
- Hafta sonu: 09.00 – 18.30
11. Belgrad Ormanı
İstanbul Avrupa Yakası’nda doğal ağaçlık bir bölge olan Belgrad Ormanı, İstanbul’un akciğeri olarak biliniyor. Şehrin son yeşil alanlarından biri olan Belgrad Ormanı, Ramazan bayramında gidilebilecek yerler arasında bulunuyor. Temiz havada yürüyüş yapabileceğin bu ormanda, ATV turuna çıkabilir, bisiklet turlarına katılabilir, at safari, jeep safari ve kamp gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsin.
Giriş ücreti
- Otomobil ile giriş: 30 TL
- Minibüs ile giriş: 90 TL
- Motosiklet ile giriş: 22 TL
- Otobüs ile giriş: 110 TL
- Bisikletli ve yaya girişi ücretsiz.
- Ormana motosiklet ya da ATV ile girmek isteyenler ise 22 TL ödüyor.
Açık olduğu saatler
- 24 saat açık
12. Yıldız Sarayı
Osmanlı Devleti’nin İstanbul’da yaptırdığı son saray olan Yıldız Sarayı, Beşiktaş ve Ortaköy arasında geniş bir arazide konumlanıyor. Bahçeleri, ağaçları, seraları, havuzları ve köşkleri ile dikkat çeken Yıldız Sarayı, şehrin önemli simgelerinden biri. Yıldız Sarayı, asıl saray, hususi bölüm ve dış bahçe ile çevre yapılar olmak üzere 3 büyük bölümden meydana geliyor. Yıldız Parkı olarak bilinen dış bahçe de ziyarete açık. Sergilenen eşyalar ve eserler ile büyük bir ilgi toplayan sarayı ve temiz hava alabileceğin Yıldız Parkı’nı Ramazan Bayramı’nda ziyaret edebilirsin.
Giriş ücreti
- Yerli ziyaretçi: 150 TL
- Yabancı ziyaretçi: 850
- İndirimli bilet: 50 TL
Açık olan saatler
- Çarşamba: Kapalı
- Perşembe – salı: 09.00 – 17.00
Yazar Notu: Türk – İslam saray mimarisinin önemli yapılarından biri olan Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti’nin son yönetim merkezi ve padişahın son ikametgâhı olarak dikkat çekiyor. Saray, içinde sergilenen eser ve dönemi yansıtan eşyalar ile görülmeye değer mekanlar arasında yer alıyor.
13. Miniatürk
2003 yılında ziyarete açılan Miniatürk, antik çağdan Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya kadar birçok medeniyetin günümüze kadar gelen zengin mimari mirasını sergiliyor. “Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli” sloganıyla Türkiye’nin adeta bir vitrini olan Miniatürk, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor. Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 61 eser, Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından 14 eser ve Anadolu’dan 64 eser olmak üzere 139 mimari eserin 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerini yakından görebileceğin Miniatürk, Ramazan Bayramı’nda gidilebilecek en güzel yerlerden biri.
Giriş ücreti
- Yerli ziyaretçi bileti: 385 TL
- Yabancı ziyaretçi bileti: 1.045 TL
- Yerli ziyaretçi indirimli bileti: 126,50 TL
Açık olduğu saatler
- Haftanın 7 günü: 09.00 – 18.00
Uçak bileti
Otel
Otobüs
Araç kiralama
Transfer
En iyi tatil ve şehir otelleri Enuygun’da!
Şehir, ilçe, tema veya otel adı
Giriş ve Çıkış Tarihi
Konuk Sayısı
Otel bul
14. Pierre Loti Tepesi
İstanbul’un Eyüp ilçesinde Haliç’e nazır bir tepe olan Pierre Loti Tepesi, şehrin en turistik bölgeleri arasında yer alıyor. Adını 1876 yılında İstanbul’a yerleşen ve buradaki kıraathaneye sık sık gitmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve doğu bilimci Julien Viaud’dan alan tepe, bayram tatilinde gidilebilecek ideal rotalardan. Özel araç ya da toplu taşıma ile ulaşabileceğin Pierre Loti Tepesi’ne teleferik hattıyla gitmek de mümkün.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
Açık olan saatler
- Haftanın 7 günü: 07.00 – 01.00
15. Ağva
Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında kalan mahalli bir bölge olan Ağva, İstanbul’un turistik bölgeleri arasında yer alıyor. İstanbul’a yakın olması nedeniyle özellikle hafta sonlarının ve yaz aylarının vazgeçilmez rotalarından biri olan Ağva, bayram tatilinizi geçirebileceğiniz en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Ailenle birlikte keyifli bir bayram tatili geçirmek istersen yeşil doğası, muhteşem deniz manzarası ve huzurlu atmosferiyle Ağva tam sana göre!
16. Topkapı Sarayı
Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478 yılında yaptırılan Topkapı Sarayı, İstanbul’un simgeleri arasında yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun 400 yıl boyunca devleti idare etmek için merkez olarak kullandığı saray, çok sayıda eski eser ve eşyaya ev sahipliği yapıyor. 1924 yılından itibaren müze olarak halkın ziyaretine açılan Topkapı Sarayı, Kubbealtı, Mecidiye Köşkü, Arz Odası, Hekimbaşı Odası, Bağdat Köşkü ve Mustafa Paşa Köşkü gibi bölümlerden oluşuyor. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren saray, özellikle Kutsal Emanetler’in bulunduğu Hırka-i Saadet Dairesi ile Ramazan Bayramı’nda ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
Giriş Ücreti
- Yerli ziyaretçi bileti: 350 TL
- Yabancı ziyaretçi bileti: 2.000 TL
- İndirimli bilet: 150 TL
Açık olduğu saatler
- Salı: Kapalı
- Diğer günler: 09.00 – 17.00
17. Kız Kulesi
İstanbul Salacak açıklarında konumlanan Kız Kulesi, şehrin en çok ziyaret edilen yapıları arasında yer alıyor. Bizans döneminden kalan tek eser olduğu bilinen ve Bizans İmparatoru 1. Aleksios tarafından taş duvarlarla korunan ahşap bir kule olarak inşa edilen Kız Kulesi, çok sayıda efsanevî hikâyeyle özdeşleştiriliyor. Tarih boyunca çok kez restore edilen kule, en son 2021 – 2023 yılları arasında yapılan restorasyon çalışmasıyla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen kuleyi, bayram tatilinde ziyaret edebilirsin.
Giriş ücreti
- Müze Kart: Geçerli
- Taşıma ücreti: 75 TL
Açık olduğu saatler
- Haftanın 7 günü: 09.00 – 18.00
- Gişe kapanış saati: 17.00
Yazar Notu: T18 yaş altındaki çocukların anne ve babaları olmadan ziyaret etmesi yasak. Kış mevsiminde seferlerde aksama yaşanabiliyor.
18. Galata Kulesi
1335-1349 yılları arasında inşa edilen Galata Kulesi, Beyoğlu’nda konumlanıyor. 19. yüzyılda şehirde çıkan yangınları gözlemlemek ve haber vermek amacıyla kullanılan kule, şehrin simgelerinden biri durumunda. İstanbul’da en çok ziyaret edilen yapılar arasında bulunan Galata Kulesi’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Lisitesi’ne dahil edildiği biliniyor. Günümüzde müze ve sergi alanı olarak kullanılan kule, bayram tatilinde ailenle ve arkadaşlarınla birlikte mutlaka ziyaret etmen gereken yerler arasında bulunuyor.
Giriş ücreti
- Bilet fiyatı: 30 €
- Müzekart sahipleri herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabiliyor.
Açık olduğu saatler
- Haftanın 7 günü: 08.00 – 23.00
- Kuleye en son giriş: 22.00
Yazar Notu: Galata Kulesi’nde Hazârfen Ahmed Çelebi’nin kuleden süzülüşünün bir animasyonunu izleyebilir, Kurtuluş Savaşı’na ait fotoğrafları ve surlara ait bilgi ve eserleri inceleyebilir, en üst katta seyir terasından şehrin manzarasını izleyebilirsin.
19. Adalar
İstanbul Anadolu Yakası’nın güney kıyı açıklarında yer alan Adalar, şehrin en turistik ilçeleri arasında yer alıyor. Büyüklü küçüklü 9 adadan oluşan takımadanın beşinde (Büyükada, Burgazada, Heybeliada, Sedef Adası ve Kınalı Ada) yerleşim bulunuyor. İstanbul’un kültürel ve doğal mirası için oldukça önemli olan Adalar, Ramazan Bayramı tatilinde gidebileceğin en güzel yerler arasında bulunuyor. Ailenle ya da arkadaşlarınla birlikte Adalar’ı ziyaret edebilir, uzun yürüyüşler yapabilir, bisiklet turlarına katılabilir, tarihi ve doğal güzellikleri gezebilirsin
20. Boğaz
İstanbul’da bayram tatilinde yapabileceğin bir diğer aktivite de boğaz turu. İki kıtayı birleştiren şehrin önemli yerlerini, tarihî yalılarını ve muhteşem manzaralarını yakından görme fırsatı yakalayacağın boğaz turlarıyla keyifli saatler geçirebilirsin. Özellikle akşamüstü saatlerinde gün batımını da izleyebileceğin boğaz turları, şehir hatları ile yapılabileceği gibi Dentur Avrasya Grup, Sahil Tur ve Turyol gibi firmalar aracılığıyla da yapılıyor. Eminönü, Üsküdar, Kadıköy ve Bakırköy gibi İstanbul’un belirli noktalarından turlarla, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Büyük Mecidiye Ortaköy Camii, Defterdar İbrahim Paşa Camii, Mısır Konsolosluğu, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Küçüksu Kasrı, Vani Mehmet Efendi Camii, Beylerbeyi Sarayı ve Mihrimah Sultan Camii gibi tarihi yapıları ve birbirinden güzel yalıları yakından görebilirsin.
Bayramda İstanbul’u Keşfedin!
Zirkon Suit Otel olarak, misafirlerimizin bayram tatilini en verimli şekilde geçirebilmeleri için “Bayramda İstanbul’da Gezilecek Yerler” başlıklı blog yazımızı hazırladık. İstanbul’un tarihi zenginliklerinden doğal güzelliklerine kadar keşfedilecek birçok yer bulunuyor. Bayram tatilinizde şehrin keyfini çıkarabilmeniz için en popüler ve gözde gezilecek yerleri sizlerle paylaşıyoruz. Zirkon Suit Otel, konforlu konaklama imkanı sunarken, İstanbul’u keşfetmenizi kolaylaştıracak bilgi ve önerilerle her zaman yanınızda!
Award Winning Produce
Order Online
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.