Türkiye’deki Antik Kentler – Türkiye’nin En Meşhur Antik Kentleri

Tarihî ve kültürel açıdan zengin olan ülkemiz, her köşesinde farklı uygarlıklara ait izler taşıyor. Bu izlerin en etkileyici örnekleri arasında antik kentler de yer alıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgeleri antik kentler açısından oldukça zengin. Bu kentler tarihe ve kültüre meraklı olanlar için eşsiz bir deneyim sunuyor. Siz de antik kentleri ziyaret ederek geçmişin izlerini takip edebilir ve farklı uygarlıkların yaşam tarzları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Tatilini bir zaman yolculuğuna çevirmek isteyen tarih meraklıları için bu bölgelerde yer alan ve mutlaka görülmesi gereken antik kentleri derledik. Ataşehir Otel, Sayfamızda hepsini beraber inceleyelim.

Antik Dönem’in Liman Şehri: Efes Antik Kenti, İzmir

Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden biri olan Efes Helenistik, Roma ve Osmanlı dönemleri boyunca hem önemli bir liman kenti hem ticaret ve kültür merkezi olmuştur. Hristiyanlık inancı için de kutsal bir ziyaret merkezi olarak kabul edilen Efes Antik Kenti’nde Celsus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı, St. John Bazilikası ve Meryem Ana Evi gibi birçok önemli yapı yer alıyor.

Ara Güler’in Keşfi: Afrodisias Antik Kenti, Aydın

Aydın ilinde bulunan ve Roma İmparatorluğu’na ait olan Afrodisias, tanrıça Afrodit’e adanmış bir kent. Ünlü fotoğrafçımız Ara Güler’in 1958 yılında keşfederek kamuoyuna tanıttığı antik kent, Amerika’dan gelen arkeologlar Geyre’de araştırma yapmaya başladıklarında keşfedilmiştir. Bölgede Afrodit Tapınağı, Afrodisias Stadyumu, Agora (pazar yeri) gibi birçok önemli yapı da bulunuyor. Afrodisias Antik Kenti, özellikle önemli eserlere imza atan heykeltıraşlarıyla da ünlü. Kentte yapılan kazılarda bulunan heykeller 1979 yılında açılan Afrodisias Müzesi’nde sergilenmiştir.

İki Adanın Arasında: Knidos Antik Kenti, Muğla

Muğla, Knidos Antik Kenti Hakkında

Muğla, Knidos Antik Kenti Hakkında

Reşadiye Yarımadası’nın en uç kısmında yer alan antik kent, antik dönemin önemli merkezlerinden olan Kos ve Rodos adaları arasında kurulmuştur. Knidos Antik Kenti’nde Apollon Tapınağı, Knidos Tiyatrosu, şehrin ticari merkezi olarak kullanılan bir agora ve önemli kişilerin mezarlarının bulunduğu nekropol yer alıyor.

Knidos Antik Kenti, muhteşem manzarası ve tarihî atmosferiyle ziyaretçilerini âdeta büyülüyor. 1858 yılında Knidos antik limanının yakınında bulunan Knidos Aslanı da kentte yer alan önemli Antik Yunan heykellerinden biri. Ancak bu heykel şu anda evinden uzakta, Londra’da yer alan British Museum’da sergileniyor.

Patara Antik Kenti, Muğla-Antalya

patara-antik-kenti-hakkinda-bilgiler

patara-antik-kenti-hakkinda-bilgiler

Muğla’nın Fethiye ilçesiyle Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan antik kent, Likya uygarlığının en önemli ve eski kentlerinden biri. Patara’da; Roma hamamı, Patara Tiyatrosu, Korinth Tapınağı, liman ve tahıl ambarı izlerine rastlamak mümkün. Aynı zamanda Patara Plajı’na da ev sahipliği yapan kent, ziyaretçilerine âdeta bir zaman yolculuğu vadediyor.

Mimarisiyle Ünlü Kent: Perge Antik Kenti, Antalya

Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan antik kent, Roma Dönemi’nde Anadolu’nun en düzenli kentlerinden biri olarak biliniyor. Antik kentte özellikle 15 bin kişi kapasiteli antik tiyatro ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken yerlerden biri. Döneminde gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapan tiyatroda bulunan tarihî eserler, günümüzde Antalya Müzesi’nde Perge Tiyatrosu Salonu’nda sergileniyor.

Doğanın ve Tarihin Eşsiz Buluşması: Pamukkale Hierapolis Antik Kenti, Denizli

pamukkale-hierapolis-antik-kenti-denizli

pamukkale-hierapolis-antik-kenti-denizli

Bembeyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale’de bulunan antik kent, 1988 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Termal su kaynaklarıyla dikkat çeken Hierapolis, antik dönemlerde de termal sağlık merkezi gibi bir görev üstlenmiştir.

Hierapolis’in en önemli yapıları arasında büyük bir tiyatro, Kuzey ve Güney Bizans kapısı, Roma hamamı ve Apollon kutsal alanı bulunuyor. Pamukkale’nin doğal güzellikleriyle antik kentin buluşması ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim ve harika bir manzara sunuyor.

Likya Medeniyeti’nin İzleri: Xanthos-Letoon, Antalya

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Xanthos-Letoon, Likya’nın önemli iki antik kentini içeren bir kompleks. Kaya mezarlarıyla ünlü olan Xanthos, antik dönemde Likya’nın en büyük idari merkezi ve başkenti olarak bilinir. Letoon ise dönemin en önemli dinî merkezlerinden biri olarak bilinir ve kültürel açıdan büyük bir öneme sahiptir. Letoon kutsal alanında yer alan ünlü Leto Tapınağı, Leto’nun tanrısal ikiz çocukları olan Artemis ve Apollon’a adanmıştır. Bu iki tarihî alanı bir arada ziyaret etmek Likya Medeniyeti’nin  derinliğini keşfetmek için mükemmel bir fırsat olabilir.

Hepsi ve daha fazlası içi Ataşehir otel, sayfamızı ziyaret edebilir &  Zirkon Suit Otel‘de size uygun blog yazılarını bulabilirsiniz.. Ataşehir otelleri, bölgesinde konaklamalarınızı en uygun ve en temiz bir şekilde yapabilirsiniz. Doğayla iç içe bir tatil yeri arıyorsanız Vadi Zirkon Bungalov Kamping sayfamızı ziyaret edebilirsiniz…

Total Views: 225Daily Views: 2

Award Winning Produce

Order Online

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.